Over mij

Relatietherapie Alphen aan den Rijn

…Ik ben Jan Moes…

relatietherapeut en -coach bij ‘Relatie-in- balans-Alphen aan den Rijn’.

Als relatietherapeut vind ik het steeds weer uitdagend om twee mensen, die relatieproblemen hebben, op een praktische wijze te ondersteunen bij het verbeteren van hun relatie. Ik stel me daarbij geheel onafhankelijk op en houd de belangen van de beide partners goed in het oog.

Ik maak de problemen inzichtelijk door kritische vragen te stellen, goed te luisteren en door te vragen op wat er gezegd wordt (en soms ook niet gezegd wordt). Vaak blijkt dat de problemen al geruime tijd bestaan en er negatieve communicatie- en interactiepatronen zijn ontstaan waardoor de relatie uit balans is geraakt.  

Als de problemen duidelijk zijn bespreken we de aanpak van de relatietherapie.

Ik ben opgeleid als Cognitief Gedragstherapeut, Relatiecoach, Seniorencoach en Gedrags- en vaardigheidstrainer. Ik heb onder andere opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van Eye Movement Desensitization and Processing (EMDR), Emotionally Focussed Therapy (EFT), namelijk ‘Houd me vast’ en ‘Versterk je relatie met inzichten uit de EFT’, Verlieskunde, Systemisch Werken (familieopstellingen), Mediation & Conflictbemiddeling en Communicatie.

Ik heb ruim 30 jaar ervaring als gedrags- en vaardigheidstrainer in het bedrijfsleven en als docent Communicatie in het Hoger Beroepsonderwijs.

Hierdoor kan ik mijn ruime ervaring, kennis, inzichten, vaardigheden en technieken inzetten om mijn cliënten te begeleiden.

Stijlkenmerken van mij zijn: respectvol, discreet, no-nonsens, professioneel, passend bij jullie en jullie problemen, soms met een kwinkslag maar altijd zonder oordeel.

Jan Moes,
Relatietherapeut en -coach